Povezava na spletno stran podjetja Santoemma
http://www.santoemma.com/

Profesionalne naprave za čiščenje prostorov

Podjetje Santoemma iz Milana (Italija)  proizvaja profesionalne naprave za čiščenje prostorov od lea 1980. Njihove naprave so načrtovane in  proizvedene  za učinkovito, zanesljivo in dolgotrajno delo ter  se prodajajo širom po svetu.
Trenutni nabor naprav je rezultat stalne neprekinjene razvojne strategije na osnovi obstoječih naprav, izkušenj  pri delu in reševanje specifičnih izzivov pri čiščenju prostorov.

Vodilo podjetja, ki jih priznavajo številni kupci so predvsem:

  • Kvaliteta in moč naprav
  • Enostavno vzdrževanje
  • Točnost dobav
  • Hitra dobava rezervnih delov in njihova sprejemljiva cena

Produktne linije in področja uporabe:

  1. EVELINE– sistem za kompletno čiščenje in dezinfekcijo 100-200  m²  urejenih površin
  1. RESTROOM – program za čiščenje in dezinfekcijo predvsem sanitarij in podobnih površin
  1. FOOD – sistemi za čiščenje v prehrambenih in živilskih obratih
  1. CAR WASH – za čiščenje notranjosti avtomobilov
  1. UPHOLSTERY – za profesionalno čiščenje oblazinjenega pohištva, sedežev,…
  1. CARPET – za profesionalno čiščenje tal in  talnih oblog

Faze čiščenja s peno v RESTROOM in tudi FOOD aplikaciji:

faze-ciscenja

10 prednosti sistema Foamtec:

Patentirani Santoemma Foamtec sistem je najboljša rešitev izziva čiščenja in dezinfekcije vsakih (tudi zelo umazanih)  sanitarnih ipd. prostorov. Sistem Foamtec ima številne prednosti v primerjavi z ostalimi sistemi:

 1. Boljši rezultati čiščenja in dezinfekcije: pena obstane na stenah in na armaturah ter ne pade takoj na tla ter ostane kar nekaj minut na površinah, kamor smo jo nanesli. Podaljšano delovanje pene  zagotavlja  najboljši čistilni učinek tr takorekoč oba vidika: čiščenje in dezinfekcijo.
 2. Vizualni učinek pene: pena pokrije z vse površine, kjer smo jo nanesli in  tako pokrije in pobeli stene, armature, školjke, ploščice, … Delavec tako lahko preveri, da je dejansko vsak kotiček  in delček površine pokrit in da sredstvo (pena) deluje v vsaki točki.
 3. Največja higienska varnost delavca, ki ne pride v v stik z umazanimi  površinami in predmeti čiščenja in tudi ni moker zaradi odboja vode saj se izpira z nizkim tlakom.
 4. Manjši napor  za delavca:  ročno delo je resnično minimalno, saj se umazanija odstrani s kemično reakcijo pene in z mehaničnim odstranjevanjem z izpiranjem.
 5. Naprava je bolj prijazna delavcu pa tudi manj naporna in higienska ter zagotovo bolj ustreza delavcu in mu omogoča, da bolj zadovoljno opravlja včasih neprijetno in zoprno delo.
 6. Prihranek časa: medtem ko pena deluje na površino, kamo smo jo nanesli delavec lahko opravlja drugo delo oz. nanaša peno ali izpira druge dodatne površine. Zato so tudi večji prostori lahko očiščeni v kratkem času in se izognemu vmesnemu čakanju.
 7. Prihranki pri detergentih: vsi uporabljeni detergent se popolnoma porabijo – ni odpadka, saj nanešena sredstva ne padajo takoj na tla, ampak se zadržijo na površinah.
 8. Zmanjšana poraba energije: naprava porabi minimalno električne energije in jo lahko uprabljamo v praktično vsakem prostoru
 9. Zmanjšana poraba vode: sistem pena + izpiranje z nizkim tlakom zahteva minimalno količino vode. Tako se izognemo poplavljanju prostorov in zagotavljamo daljšo avtonomijo pri delu in omogoča takojšnjo uporabnost prostorov po zaključku čiščenja
 10. Napravo lahko uporabljamo v  prostorih brez odtokov saj z napravo lahko popolnoma posesamo vodo, ki ostane na tleh po izpiranju.

Naprave EVELINE:

evelineEveline je Santoemma patentiran  sistem za kompletno čiščenje in dezinficiranje  100-200  m² urejenih prostorov s površinami različnih tipov: sanitarije, delavnice, pisarne, hodniki,  skladišča, garderobe, kuhinje, restavracije in menze. Eveline  omogoča odlično čiščenje tudi vertikalnih površin in armatur v sanitarijah kot tudi trdnih podov v različnih prostorih.

Opomba: Dobavljiva tudi v akumulatorski izvedbi – brez priključitve na elektriko med delom.