Höckh Metall-Reinigungsanlagen GmbH

Povezava na domačo stran podjetja Höckh Metall-Reinigungsanlagen GmbH.

Podjetje Höckh ponuja široko paleto sistemov za industrijsko pranje: od preprostega razmaščevanja, finega čiščenja do konzerviranja oz. zaščite različnih delov. Sistemi so različni: od standardnih kompaktnih sistemov (Multiclean S in LC) do kompleksnih posebnih rešitev izdelanih po zahtevi in specifikaciji kupca (Multiclean W, P, FX, FXS in PS ). Podjetje vedno poišče najboljšo rešitev za aplikacijo, ki jo potrebuje kupec.
Posebej so specializirani za avtomatsko čiščenje v zaprtih saržnih komornih sistemih z operacijami od predpranja do sušenja, ki so vodene in upravljane v zaprti komori.

Prednosti Höckh sistemov za kupca:

– kompaktna konstrukcija naprave in enostavno vzdrževanje,
– zaprt sistem: prijazen do okolja, varen in energetsko varčen,
– različne možnosti kombiniranja programov z različnimi načini pranja: oblivanje, potapljanje, “turbo- jet”, ultrazvok in kombinacija naštetih,
– s pomočjo vakuma je omogočeno boljše čiščenje in sušenje predvsem kapilarnih komponent in slepih lukenj,
– skrben izbor najboljših komponent priznanih svetovnih proizvajalcev.

V Höckh sistemih je možna uporaba različnih pralnih sredstev na osnovi topil ali vode

– nehalogeniziran ogljkovodiki
– modificirani alkoholi
– klorirani ogljikovodiki
– pralna sredstva na vodni osnovi (alkalna, nevtralna, kisla)

Podjetje se še posebej odlikuje z integracijo različnih vrst avtomatske manipulacije pred in po pranju oz. sušenju (od ročnih do avtomatskih sistemov na pomičnem transportnem traku, robotskih podajalnikov ter tudi povezava s “čisto sobo” ali saržno pretovarjanje delov.

Napravo tipa Lean-Concept III lahko preizkusite na svojih kosih v našem testno-tehničnem centru, več o ostalih tipih naprav pa si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Strokovna revija IRT 3000 pa je o napravah Höckh in pranju z modficiranim alkoholom objavila članek, ki si ga lahko preberete tukaj.