Povezava na spletno stran podjetja R.E.A.

Čiščenje s paro – hitro, mobilno in enostavno!

Podjetje R.E.A. proizvaja industrijske naprave za čiščenje s suho paro, ki to paro poleg čiščenja uporabljajo tudi za sterilizacijo, dezinfekcijo ter industrijsko razmaščevanje. V proizvodnem programu podjetja najdemo generatorje pare za stacionarno in mobilno uporabo. Generiranje pare je avtomatizirano, kompletna paleta naprav pa je rezultat 25-ih let stalnega obsežnega razvoja. Z napravami omogočamo čiščenje in/ali dezinficiranje praktično vsake površine in stroja v industriji.

Uporaba te relativno nove tehnologije v živilski in kovinsko predelovalni industriji pa tudi pri varovanju okolja nudi velike prednosti – od odličnega čiščenja in sterilizacije do varčevanja z energijo in popolnega upoštevanja odnosa do okolja.
Podjetje R.E.A. ima številne certifikate o kakovosti in učinkovitosti proizvodov.
SATURNO generatorji pare in ostali sistemi proizvedeni v podjetju R.E.A. so enostavni za uporabo, v tehnični službi podjetja pa pripravljajo tudi rešitve za zahteve kupcev. V dogovoru s podjetjem je možno organizirati terenske preizkuse oz. demonstracije, del ponudbe podjetja pa je tudi šolanje uporabnikov ter tehnično in ekološko svetovanje.

Primeri uporabe

Živilski sektor (mesno-predelovalna industrija, pekarne, mlekarne, proizvodnja pijač, oljarne, pa tudi bolnišnice, restavracije, kuhinje…) z visokimi zahtevami po čistosti opreme in prostorov – s paro to lahko dosežemo!
Generatorji pare segrete na 188° C čistijo samo s paro, z mešanico pare in detergenta ali pa z mešanico pare in vode – pri izpiranju. Dodatni pripomočki in priključki omogočajo bolj učinkovito in natančno čiščenje.

Strojna ter kovinsko predelovalna industrija
Mobilni sistemi SATURNO omogočajo odstranjevanje umazanije na težko dostopnih mestih.
Umazanijo na večjih napravah lahko odstranimo tudi brez demontaže ali premikanja. V primerih izjemno trdovratnih umazanij lahko vodi dodamo ustrezna čistila. Visoka temperatura pare omogoča hitro sušenje ter posledično hitro razpoložljivost očiščene opreme in njenih posameznih komponent. Suha para ni prevodna in zato zmanjšamo nevarnosti kratkih stikov na električni in elektronski opremi. Z dodajanjem inhibitorjev korozije se odpravi tudi možnost rjavenja na jeklenih površinah.

Enostavno in ekološko čiščenje tal

V kombinaciji s kompletom priključkov za čiščenje tal SATURNO parni čistilci očistijo tudi trdovratno umazanijo. Celo težko dosegljiva mesta s temi priključki zlahka dosežemo. Naprava ostanke umazanije ob čiščenju posesa v zbirno posodo.