Povezava na spletno stran podjetja SLCR Lasertechnik Gmbh.

SLCR Lasertechnik Gmbh

Laser ter avtomatizacija, kjer je smiselno in kjer omogoča gospodarske koristi!
Produkti in rešitve:
Na voljo so različne izvedbe: obstajajo stacionarni sistemi, kot tudi mobilne naprave za fleksibilne operacije na različnih lokacijah. Tudi avtomatizacija in integracija v proizvodni proces je del ponudbe SLCR Lasertechnik.
Laserske aplikacije:
  • odstranjevanje barv, premazov – razlakiranje;
  • aktivacija in priprava površin (za barvanje, lepljenje, varjenje …);
  • čiščenje in razmaščevanje;
  • označevanje (na steklu, plastiki, gumi, keramiki, papirju, lesu, kovinskih materialih);
  • obdelava materialov (npr. kompozitnih materialov, kovin …).
Lasersko čiščenje/razmaščevanje
Laserska metoda čiščenja in razmaščevanja različnih površin nadomešča kemično in/ali mehansko čiščenje v številnih panogah.
Čiščenje kalupov in orodij  – celo zelo strukturirane ali ukrivljene površine se da očistiti hitro, nežno in brez uporabe kakršnih koli dodatnih ali pomožnih snovi.
Metoda SLCR je najbolj primerna in uporabljana za uspešno čiščenje:
  • orodij in kalupov v livarstvu ter pri brizganju plastike,
  • zvarov,  stičnih površin pred varjenjem ali pred barvanjem,
  • plošč za peko v prehrambni industriji,
  • kalupi ali orodij za izdelavo izdelkov iz kompozitnih materialov.
Čiščenje orodij v avtomobilski industriji
V avtomobilski industriji je zaradi visokih zahtev glede optične in siceršnje kakovosti proizvodov nujna uporaba visokokakovostnih orodij za izdelavo notranjih delov (armaturnih plošč, oblog in drugih površin). Če želite zagotavljati konstantno kakovost izdelkov, je treba orodja redno čistiti. Pri čiščenju malih in velikih površin orodij – ne glede na  2D- ali 3D-geometrijo – laser “najde” in odstrani nečistoče, ki ne sodijo na orodje. Laser očisti orodja hitro in popolno, čiščenje pa se lahko izvaja tudi na vročih orodjih.
Čiščenje pri varjenju
Izdelava visoko kakovostnih zvarov zahteva čisto pripravljeno površino in optimalno zaščito za dolgotrajno zaščito proti koroziji. Pri tem laserski postopek omogoča čiščenje in razmaščevanje površin ter odstranitev plasti oksidov. Po varjenju se laserski postopek lahko uporablja za čiščenje  zvarov, da se zagotovi dolgotrajno zaščito proti koroziji.
Čiščenje plošč za peko v živilski industriji
Med postopkom pečenja ostanejo na ploščah delci snovi, ki jih je treba odstraniti, da se zagotovi neprekinjen proizvodni proces. Brez takega čiščenja se pekarski izdelki držijo v kalupu in celotno napravo za peko je treba ustaviti. Različne modele se da očistiti z impulznimi laserji, tako da dobijo čisto in gladko površino brez ostankov in konstantno zagotavljajo kakovosti za peko. Zaradi fleksibilnosti laserskih sistemov je mogoče izvesti čiščenje tako znotraj kot tudi na zunanji strani pekarske linije. V vročem kalupu  je možno tako stalno neprekinjeno čiščenje ali čiščenje v določenih časovnih intervalih.
Čiščenje modelov in orodij za izdelavo produktov iz kompozitnih materialov
Kompozitne materiale je mogoče rezati in obdelovati le s posebnimi orodji (diamantnimi noži, rezili oz. glavami). Čez čas deli kompozitnih materialov ostanejo med temi rezili in jih je treba odstraniti za nadaljnje zagotavljanje kakovosti rezanja. S pomočjo impulznih SLCR-laserjev je možno popolno čiščenje orodij, ne da bi pri tem poškodovali diamantna rezila.
Laserska tehnologija je še posebej uporabna v avtomobilski, letalski, elektronski, pa tudi v prehrambni, steklarski in gumarski panogi, precej se uporablja tudi pri restavriranju.

Za laserske naprave v Primakem d.o.o. prav tako nudimo servis!