Povezava na spletno stran podjetja SLCR Lasertechnik Gmbh

http://www.slcr.de

SLCR Lasertechnik Gmbh

Laser ter avtomatizacija, kjer je smiselno in kjer omogoča  gospodarske koristi!
Produkti in rešitve:
Na voljo so različne variante: obstajajo stacionarni sistemi kot tudi mobilne naprave za  fleksibilne operacije na različnih lokacijah. Tudi avtomatizacija in integracija v proizvodni proces je del ponudbe SLCR Lasertechnik
Laserske aplikacije:
-odstranjevanje barv, premazov – razlakiranje
-aktivacija in priprava površin ( za barvanje, lepljenje, varjenje,..)
-čiščenje in razmaščevanje
-označevanje (na steklu, plastiki, gumi, keramiki, papirju, lesu, kovinskih materialih)
-obdelava materialov (npr. kompozitnih materialov, kovin,..)
Aplikacija čiščenje / razmaščevanje
Laserska metoda čiščenja in razmaščevanja različnih površin nadomešča kemično in/ali mehansko čiščenje v številnih panogah .
Čiščenje kalupov in orodij  – celo zelo strukturirane ali ukrivljene površine se da očistiti hitro, nežno in brez uporabe kakršnih koli dodatnih ali pomožnih snovi .
Uporabljena metoda SLCR je najbolj primerna in uporabljana za uspešno čiščenje :
• orodij in kalupov v livarstvu in brizganju plastike
• zvarov , čiščenje stičnih površin pred varjenjem ali pred barvanjem
• plošče za peko v prehrambeni industriji
• kalupi ali orodja za izdelavo izdelkov iz kompozitnih materialov
 Čiščenje orodij v avtomobilski industriji
V avtomobilski industriji zaradi visokih zahtev glede optične in siceršnje kakovost proizvodov so zahteve za  visokokakovostna orodja za izdelavo notranjih delov (armaturnih plošč, oblog in drugih površin). Če želite zagotavljati konstantno kakovost izdelkov, je treba orodja redno čistiti . Pri čiščenju malih in velikih površin orodij – ne glede na  2D ali 3D geometrijo – laser ” najde ” in odstrani nečistoče, ki ne sodijo na orodje. Laser očisti orodja hitro in popolno, čiščenje pa se lahko izvaja tudi na vročih orodjih .
 Čiščenje pri varjenju
Izdelava visoko kakovostnih zvarov zahteva čisto pripravljeno površino in optimalno zaščito za dolgotrajno zaščito proti koroziji. Pri tem laserski postopek omogoča čiščenje in razmaščevanje površin ter odstranitev plasti oksidov. Po varjenju se laserski postopek lahko uporablja za čiščenje  zvarov, da se zagotovi dolgotrajno zaščito proti koroziji .
čiščenje plošč za peko v živilski industriji
Med postopkom pečenja ostanejo na ploščah delci snovi, ki jih je treba odstraniti , da se zagotovi neprekinjen proizvodni proces. Brez takega čiščenja se pekarski izdelki držijo v kalupu in celotno napravo za peko je treba ustaviti. Različne modele se da očistiti z impulznimi laserji, tako da dobijo čisto in gladko površino, brez ostankov in v konstantni kakovosti za peko. Zaradi fleksibilnosti laserskih sistemov je mogoče izvesti čiščenje tako znotraj ko tudi na zunanji strani pekarske linije. V vročem kalupu  je možno tako stalno neprekinjeno čiščenje ali čiščenje v določenih časovnih intervalih.
čiščenje modelov in orodij za izdelavo produktov iz kompozitnih materialov
Kompozitne materiale je mogoče rezati in obdelovati le s posebnimi orodji (diamantnimi noži, rezili oz. glavami). Čez čas deli kompozitnih materialov ostanejo med temi rezili in jih je treba odstraniti za zagotavljanje kakovosti rezanja. S pomočjo impulznih SLCR laserjev je možno popolno čiščenje orodij ne da bi poškodovali diamantna rezila.
Laserske tehnologija je še posebej uporabna v avtomobilski, letalski, elektronski  pa tudi v prehrambni, steklarski in gumarski panogi, precej pa se uporablja tudi pri restavriranju.